sarajevo-odrzan-trening-javni-govor

Nakon nekoliko mjeseci nemogućnosti organiziranja događaja uživo, što je bilo uzrokovano pandemijom, u nedjelju, 13. juna, u organizaciji Centra za napredne studije i uz učešće devetnaest polaznica i polaznika, održan je trening Javni govor sa SHR trenericom i poslovnom konsultanticom Dalilom Selimović.

Polaznici treninga imali su priliku unaprijediti svoje vještine nastupa i izlaganja kroz ukazivanje na različite aspekte javnog govora, te radionice koje su tretirale emocije, trajnu memoriju, neverbalnu komunikaciju izraženu govorom tijela, lica i disanjem.

Polaznici su trening ocijenili pozitivno, te iskazali interes za pohađanjem sličnih programa. U nastavku donosimo nekoliko komentara polaznika.


Od početka samog treninga počela sam učiti nove stvari, mislim da je iznimno koristan trening, kako za profesionalni napredak tako i za lični.

Konkretna simulacija javnog govora od strane učesnika, stavljanje u realnu situaciju polaznika treninga da održe javni govor na zadanu temu.

Predlažem neke od tema koje bih voljela da učim/slušam na idućim treninzima: pregovori (privatno/poslovno), vođenje projekta i slične teme. Zahvaljujem se timu CNS-a na ukazanom povjerenju predavačici i na odabranoj temi. Odlično iskustvo!