BYS radionica: Tehnike kreativnog učenja

bys-radionica-tehnike-kreativnog-ucenja

Protekle subote, u okviru Balkanske škole za mlade, održana je radionica pod nazivom Tehnike kreativnog učenja i efikasnog organizovanja vremena.

Polaznici obje generacije programa imali su priliku tokom cjelodnevne radionice, koja je održana u subotu 10. decembra, u prostorijama Centra za interdisciplinarne studije, slušati, razgovarati i rješavati zadatke iz oblasti tehnika kreativnog učenja.

Trenerica mr. Amina Isanović-Hadžiomerović je sa studentima podijelila znanje i iskustva iz spomenute oblasti, gdje je posebnu pažnju posvetila mnemotehnikama poput mapa uma, tehnike rimske sobe i tehnike postavljanja pitanja. Također, polaznici su se imali priliku upoznati za značajem kvalitetnog korištenja vremena, kao i načinima kako shodno ličnim potrebama uspješno organizirati radno i slobodno vrijeme.

Cjelodnevna radionica je obilovala različitim kratkim zadacima koje su studenti rješavali formirajući grupe, ili u parovima.


Amina Isanović-Hadžiomerović je magistrica pedagogije, angažovana na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu kao viša asistentica. Doktorski studij iz uže oblasti obrazovanje odraslih pohađa na univerzitetu u Kaiserslauternu. Učestvovala je na nekoliko međunarodnih simpozija, konferencija, seminara i treninga. Autorica i urednica je nekolicine publikacija, kao i velikog broja naučnih radova objavljenih u referentnim časopisima.